Wat is Start Academy?

 

Start Academy is een combinatie van een ideeënwedstrijd en een begeleidingstraject voor studenten hoger onderwijs met een ondernemingsidee. DOEN staat centraal tijdens Start Academy. Je duikt de markt in om te ontdekken welk potentieel in jouw idee zit. Hierbij word je begeleid door een persoonlijke coach en een reeks van experts.

Start Academy start van zodra je ingeschreven bent en loopt tot eind april / begin mei. Vanaf februari start het begeleidingstraject. Doorheen het begeleidingstraject (workshops en webinars) ontdek je of er potentieel in je ondernemingsidee zit en geef je je ondernemingsidee vorm. Hierbij kan je rekenen op de ondersteuning van een persoonlijke coach en een reeks van experts.

Het begeleidingstraject mondt uit in de ideeënwedstrijd. Na afloop van het begeleidingstraject, krijgt elk team de kans om een pitchvideo van 4 minuten in te dienen. De Vlajo-jury selecteert - op basis van vooraf gecommuniceerde criteria - maximaal 12 teams. Deze teams stromen door naar de Pitch o' Clock. Tijdens de Pitch o' Clock stellen de weerhouden teams hun ondernemingsidee voor aan een professionele jury. De jury selecteert - op basis van vooraf gecommuniceerde criteria - de zes beste ideeën. Deze teams stromen door naar de finale van Start Academy. Alle finalisten winnen een geldprijs en een prijzenzak, de winnaar van Start Academy wint ook consultancy-uren bij bedrijven zoals Deloitte, Linklaters...

Je kan zowel individueel als in team (maximaal zes personen) deelnemen aan Start Academy. Deelname is gratis en meer dan waardevol! Naast de leerrijke inzichten, krijg je als deelnemer ook veel netwerk opportuniteiten en vormt de deelname een mooie referentie op je CV! En, wie weet kan je na de wedstrijd, met deze ervaring op zak, je ondernemersdroom effectief waarmaken, op korte of lange termijn! Niet twijfelen, gewoon doen!