Arkai wint Start Academy 2023 met meegroei-bh voor tieners

Arkai wint Start Academy 2023 met meegroei-bh voor tieners

Op zaterdag 13 mei reikte Vlajo – na spannende pitchfinales op woensdag 10 mei – op het Next Gen Fest prijzen uit voor de meest beloftevolle jonge ondernemers van 2023. Maar liefst 2000 leerlingen, studenten, leerkrachten en bedrijfspartners verzamelden ‘s ochtends in het Tiki-Theater van pretpark Walibi Waver waar ze konden genieten van een wervelende slotshow met bekende broers ‘Average Rob’ en ‘Arno The Kid’ als hosts. Vlajo beloonde de Meest Ondernemende Kleuterklas & Klas in basisonderwijs, Dé Mini-onderneming van het Jaar in secundair onderwijs, en ‘Small Business Project’ van het Jaar & winnaar ideeënwedstrijd ‘Start Academy’ in hoger onderwijs. Op het podium: jonge ondernemers met straffe ideeën en een sterke ambitie om de wereld beter te maken. Vlajo Next Gen Fest is het sluitstuk van een boeiend leertraject dat jongeren over heel Vlaanderen aanzet om maximaal te groeien in belangrijke ondernemende vaardigheden zoals ‘problem solving’ en creativiteit. Tegelijkertijd laat het hen toe te proeven van ondernemerschap, met bijzondere aandacht voor de complexe uitdagingen van vandaag.

Peter Coenen, directeur van Vlajo:

Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat een Vlajo studentenonderneming een scheikundige reactie teweegbrengt bij studenten. Deze studenten tonen sterk engagement voor een betere planeet, een betere gezondheid, een betere voedselketen, een betere mobiliteit, digitalisering als bondgenoot van de mens enz. Zij verwerven krachtige ondernemende vaardigheden om hun natuurlijk potentieel aan creativiteit te ontsluiten, voor hun bijdrage aan een duurzaam leven op deze planeet. De magie van jong ondernemerschap, ik sta er nog altijd van te kijken. Een nieuwe generatie startups komt eraan. Dat geeft een combinatie van opwinding en gemoedsrust.

Top 3 ‘Start Academy’

Start Academy is een ideeënwedstrijd en begeleidingstraject voor studenten met ondernemingszin, i.s.m. BNP Paribas Fortis.

 • 3e plaats | Furnify (HoGent)
  Furnify, dat zijn studenten Joachim Schouten en Isaï Cornelis, vrienden met ondernemersspirit. Met hun idee van beweegbare, modulaire meubels bieden ze een antwoord op de uitdaging om woningen zowel efficiënt als comfortabel in te richten.
  www.furnifyhome.eu
   
 • 2e plaats | Rebin (Ugent)
  Met Rebin tillen Emilio Van Der Linden, Kyanu Delrue en Simon De Geyter afvalmanagement naar een hoger niveau. Ze bieden een totaaloplossing voor afvalbeheer en maken met hun software een einde aan overvolle vuilbakken.
  www.Rebin.be
   
 • Winnaar Start Academy 2023 | Arkai (UHasselt)
  Student ‘Business Administration’ Laura Stefani wil niets liever dan haar idee om een duurzame meegroei-bh voor tieners op de markt te brengen, doorzetten. Haar ‘perfect fit’-bh dekt maar liefst drie cupmaten, is zowel ondersteunend als comfortbel, en duurzaam. Momenteel is Laura in gesprek met de bekende Belgische kledingketen JBC. Naast een startkapitaal van 1.500 euro wint Laura tot 15.000 euro aan consultancy van verschillende partners. Haar idee kwam na verschillende pitch-fases en jury-ondervragingen als beste uit.
  www.arkai.be

Meer foto’s van de Start Academy-finale en Next Gen Fest 2023