Tien straffe podcasts over ondernemerschap

Tien straffe podcasts over ondernemerschap

einig tijd, maar hunkerend naar inspiratie? Podcasts zijn dé ideale inspiratiebron. Ook voor ondernemers (in spe). Helaas is je weg vinden in de audiojungle niet altijd even makkelijk. Daarom selecteerden wij – speciaal voor jou – tien pittige/prettige/praktische podcasts. Om nieuwe inzichten op te doen, eerlijke antwoorden te vinden of even bij weg te zinken.

Klik, luister en geniet …

1 Belgische Ondernemers Podcast

Deze podcast van ‘selfmade man’ Christof Roggen neemt je telkens een uur lang mee in de strategieën en verhalen van doorsnee Belgische ondernemers.

2 Mentor Room

‘Netwerk Ondernemen’ nodigt Belgium’s finest ondernemers uit op de sofa om te praten over thema’s als duurzaam ondernemen, schalen en falen, efficiënt werken, enz.

3 Ket Ghet

Deze eerlijke podcast – gericht op jonge starters – heeft het over de ups en downs van ondernemerschap. Denk aan de hobbelige zoektocht naar klanten of leveranciers, opdrachten die fout lopen, veel te lange werkdagen, enz.

4 A-TYPISCH

Hoe iedereen vindt of denkt dat je moet ondernemen, daar heeft deze podcast lak aan. Bezielster Annelies bewandelt niet de platgetreden paden, maar nodigt iedereen uit haar netwerk die ‘anders’ onderneemt uit.

5 Sustainababbels

Dit is de grootste Vlaamse podcast over duurzaam ondernemen. Britt gaat met ondernemers in dialoog over duurzaamheid, verandering en positieve impact.

6 Koplopers Podcast

MVO staat voor ondernemen in de gouden doorsnede van de 6 P’s: planet, people, prosperity, peace, partnerships en pleasure. Maar hoe verleg je als ondernemer die focus op het puur financiële naar positieve impact, met aandacht voor menselijke en duurzaamheidswaarden? Laat je inspireren door de alternatieven.

7 Werk & Leven

Een podcast met een twist! ‘Werk & Leven’, dat zijn Kelly en Anouck, die verfrissen, aanmoedigen en activeren in het sappig West-Vlaams. Deze podcast is er niet alleen voor ondernemers, maar voor iedereen die de balletjes in de lucht wil houden, op zoek is naar balans en het leven naar eigen hand wil zetten.

8 In de Lift

'In de Lift' wil een platform bieden voor jonge 'millennial' ondernemers. Want er is een geheel nieuwe generatie opgestaan, die liever een eigen werkvloer creëert dan de bestaande betreedt. Eentje met gelijkheid, vrijheid, diversiteit en flexibiliteit als pilaren.

9 Start&GO on track

De starters-community in West-Vlaanderen is divers en indrukwekkend. Vijf afleveringen lang neemt gastvrouw Sofie Lemaire je mee in boeiende ondernemersverhalen.

10 Burn-out to Bossbabe

Fotograaf en business coach Liesje Brockley maakte een podcast met inspirerende ondernemers die hun passie al dan niet starten vanuit een burn-out.