Velusta van de Universiteit Antwerpen wint Start Academy

Velusta van de Universiteit Antwerpen wint Start Academy

Veel blije en ambitieuze gezichten op dinsdagavond 23 april in Meise. Start Academy betekent dan ook een flinke boost voor Vlaamse studenten die een eigen onderneming willen starten. Zes topteams namen het tijdens een feestelijk slotevent tegen elkaar op in een wervelende finale.

En uiteindelijk kan er maar één winnen, uiteraard. Winnaar werd Velusta,  een studententeam van de Universiteit Antwerpen.

Team Velusta bestaat uit vier ondernemende studenten, die tevens wielerfanaten zijn. Met hun idee pakken ze een jarenlang gekend probleem aan, door wielrenners beter te beschermen tegen valpartijen. Om dit te realiseren ontwikkelden ze de Velusta Protection Patch. Deze patch wordt aan de zijkant van het heupbeen op de koersbroek gekleefd en reduceert bij een val de schaafwonden op de heup tot een minimum.

We wensen team Velusta nog veel succes met de verdere uitbouw van de onderneming!