Wedstrijd

Hoe werkt het?

Start Academy is zowel een academie als een wedstrijd met 3 workshopavonden, 4 voorrondes en 1 grote finale. Je start met een subliem idee dat kritisch wordt bekeken door een jury. Van zodra je door de eerste ronde bent, wil dit zeggen dat de jury in je idee gelooft en dat ze graag kennis willen maken met jou en je team, de ondernemers achter het idee.
In de loop van het traject krijgen jullie tijdens seminaries en workshops hulp om jullie businessplan vorm te geven en vanaf de 3e voorronde kan je beroep doen op onze online coaches.

Heb je nog geen team of project?

Registreer je bij ‘Talent biedt zich aan’ en misschien word je door een team met winning mood gecontacteerd!

Na vier voorrondes vindt de grote finale plaats op woensdagavond 29 maart 2017: een jury van professionals heeft dan het laatste woord.

 

Doel Start Academy

Met Start Academy willen we jongeren een platform bieden om ideeën af te toetsen (bij een kritische jury) en vorm te geven (opstellen businessplan).
Start Academy richt zich niet enkel tot studenten uit economische opleidingen die al business ervaring hebben, maar ook tot ALLE andere studenten met leuke ideeën en 'goesting' om hier iets mee te doen.

Voor het schrijven van het businessplan zorgt Start Academy voor begeleiding tijdens de vele seminaries en workshops en staan onze online coaches steeds klaar met raad en daad. Immers, enkel de kandidaten die doorstoten tot de finale dienen een volledig businessplan in te dienen. Voor de rest is het vooral een leerproces, netwerken, ideeën opdoen,... en vooral goed voor op je CV!

Wat is een businessplan? Een business- of ondernemingsplan bevat gedetailleerde informatie over de volgende items: de activiteit, het product of de dienst, de markt, de mensen binnen de onderneming en de financiering. Het schetst zowel een beeld van de positionering van je product/dienst als van de risico’s die eraan verbonden zijn. Banken en investeerders baseren zich op dit document.

 

Wie kan deelnemen?

Alle studenten ingeschreven aan een Vlaamse universiteit of hogeschool of afgestudeerd in 2016 mogen deelnemen aan Start Academy for Young Entrepreneurs© op voorwaarde dat zij het huidig reglement in acht nemen. Bij registratie gaat men akkoord met het reglement.

 

Ja maar, is dat niet te lastig?

Voor niets gaat de zon op natuurlijk. Succes komt namelijk niet vanzelf.
Maar bij Start Academy houden we de drempel zo laag mogelijk. De registratie en wedstrijddeelname zijn gratis. Om je project tot een goed einde te brengen, vragen we wel jouw engagement voor de workshops, seminaries en voorrondes. 
Een kleine inspanning die een wereld van verschil kan betekenen voor de rest van je loopbaan.

 

Hoe inschrijven?

1. Klik op registreren

2. Vul je gegevens in en laad (indien dit nog niet gebeurde) je idee op

3. Nodig je teamgenoten uit ook te registereren indien dit nog niet gebeurde

 

Wat valt er te winnen?

  • Win tot € 2.500 cash en tot € 15.000 aan consultancy uren van partners ING, Deloitte, Leuven.Inc, Linklaters, Gimv, Partena, Ondernemerscentrum,...

  • De top 3 krijgt een interview in Guido magzine

 

  • Maak kans op de publieksprijs: een Guido party pack voor een afterparty

 

  • Uitbreiding van een professioneel netwerk

 

  • Heel wat persaandacht

 

 

© 2011 - 2017 VIA FUTURA